Nieuwsberichten A.R.T.Z.

 •  100ste behandeling blaaskanker met unieke techniek

Deze maand wordt de 100e patiënt met blaaskanker behandeld volgens een door Rijnstate en Radiotherapiegroep ontwikkelde techniek die nog altijd uniek is in Nederland.
Lees verder

 • Wereldkankerdag: stil staan bij de impact van kanker

Op zaterdag 4 februari is het Wereldkankerdag. Een dag waarop mensen in de hele wereld stil staan bij kanker. Dit jaar besteden we extra aandacht aan de naasten van patiënten.
Lees verder

 • A.R.T.Z.-ziekenhuizen hebben nieuwste apparatuur voor borstonderzoek

Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem en Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede installeerden de afgelopen periode een moderne mammograaf en de nieuwste bioptentafel voor borstonderzoek. Met deze apparatuur is het mogelijk om eventuele afwijkingen in de borst nog sneller en nauwkeuriger op te sporen.
Lees verder 

 • A.R.T.Z.-ziekenhuizen krijgen CZ-predicaat ‘Beste zorg’ voor borstkanker

Zorgverzekeraar CZ heeft het predicaat ‘Beste zorg’ voor de behandeling van borstkanker toegekend aan de Gelderse ziekenhuizen van de Alliantie Regionale Topzorg (A.R.T.Z.). De drie ziekenhuizen Rijnstate, Slingeland Ziekenhuis en Ziekenhuis Gelderse Vallei verdienen de hoogste score die CZ hanteert.
Lees verder

 • A.R.T.Z.-ziekenhuizen ontvangen roze lintje borstkankerzorg

Borstkankervereniging Nederland (BVN) heeft aan alle locaties van de Alliantie Regionale TopZorg (A.R.T.Z.) een roze lintje toegekend. Rijnstate in Arnhem, het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem en Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede ontvingen maandag 4 juli officieel de erkenning van BVN. De ziekenhuizen voldoen daarmee aan alle verplichte criteria en aan minstens 7 van de 9 overige criteria die de BVN heeft opgesteld.
Lees verder

 • Opening oncologisch centrum in Rijnstate

Op donderdag 14 april hebben Gerdi Verbeet, de Arnhemse burgemeester Herman Kaiser en patiënte Jolanda de Baas op feestelijke wijze de nieuwe vleugel van Rijnstate Arnhem geopend. In de nieuwe vleugel is ook het Oncologisch Centrum van Rijnstate gevestigd, één van de locaties van A.R.T.Z. Oncologisch centrum. 
Lees verder

 • Promotieonderzoek Wendy Hopmans naar gedeelde besluitvorming

Wendy Hopmans, projectleider kwaliteit bij A.R.T.Z., is op 6 april jongstleden gepromoveerd met haar onderzoek naar gedeelde besluitvorming bij patiënten met stadium I niet-kleincellige longkanker in het VU medisch centrum in Amsterdam. 
Lees verder

 • Programmadirecteur A.R.T.Z. Simone Koops

Simone Koops-Ouwerkerk (52) is per 1 april aangesteld als programmadirecteur Alliantie Regionale Top Zorg (A.R.T.Z.). De programmadirecteur is vanuit de gezamenlijke visie en beleidskaders van A.R.T.Z, verantwoordelijk voor de strategie, het beleid, het meerjaren programmaplan, het jaarplan en de programmaresultaten. 
Lees verder, nieuwsbericht 7 maart 2016

 • Sneldiagnostiek bij borstkanker 2015

Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede en Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem hebben afgelopen maand de eendagsdiagnostiek voor borstkanker geïntroduceerd. Vrouwen en mannen met een borstafwijking krijgen binnen een dag duidelijkheid over de aard van de afwijking.
Lees verder 

 • A.R.T.Z. praktijkvoorbeeld in Koersboek oncologie

De Taskforce oncologie heeft onlangs het Koersboek Oncologische Netwerkvorming 2015 – 2020 uitgebracht. In het Koersboek verbindt de Taskforce haar visie op oncologische netwerken en ideeën over het einddoel met initiatieven in het land. 
Lees verder nieuwsbericht 23 oktober 2015
 

 • Roze lintje voor borstkankerzorg

Borstkankervereniging Nederland (BVN) heeft deze week aan 78 ziekenhuizen in Nederland het 'Roze Lintje' toegekend. Het lintje staat voor patiëntgerichte borstkankerzorg. Ziekenhuizen ontvangen het keurmerk als zij voldoen aan een aantal criteria die door de BVN zijn opgesteld.
Lees verder persbericht 27 juli 2015

 

 • Operatie van longkanker via één klein sneetje

De longchirurgen van A.R.T.Z. zijn afgelopen maand begonnen met een nieuwe operatietechniek bij longkanker. Bij deze operatie wordt een longtumor verwijderd via slechts één sneetje van vier centimeter.  De patiënt heeft veel baat bij deze nieuwe operatietechniek.
Lees verder persbericht 13 juli 2015

 

 • Zeer geslaagd A.R.T.Z. symposium

Met een opkomst van 200 deelnemers en een levendig debat is het symposium van de Alliantie Regionale TopZorg (A.R.T.Z.) zeer geslaagd te noemen. Tijdens het symposium zijn de strategische koers en ambities van A.R.T.Z. gepresenteerd. een inspirerend debat onder leiding van Astrid Joosten, getiteld: Oncologische zorg 2020, goed geregeld!
Lees verder bericht 5 maart 2015

 

 • Nieuw in Gelderland: Alliantie Regionale TopZorg

Rijnstate, Slingeland Ziekenhuis en Ziekenhuis Gelderse Vallei gaan samenwerken onder de naam A.R.T.Z. Drie ziekenhuizen in Gelderland hebben een alliantie gesloten op het gebied van complexe, medische zorg.
Lees verder bericht 18 december 2014


Alliantie

Rijnstate Slingeland Gelderse Vallei