A.R.T.Z. Oncologisch centrum publiceert kwaliteitscijfers 2018

  1. A.R.T.Z. Oncologisch centrum publiceert kwaliteitscijfers 2018

Binnen het A.R.T.Z. Oncologisch centrum werken Rijnstate, Slingeland Ziekenhuis, Ziekenhuis Gelderse Vallei en de Radiotherapiegroep nauw samen op het gebied van oncologische zorg. Die samenwerking werpt haar vruchten af. Dat blijkt uit de kwaliteitscijfers over 2018. Het gaat om gegevens over prostaatkanker, longkanker, borstkanker, darmkanker, maagkanker en leverkanker.

A.R.T.Z. gelooft in transparantie binnen de zorg en hecht waarde aan het geven van inzicht in de kwaliteit van de zorg. Daarom registreren alle ziekenhuizen kwaliteitsinformatie. Deze informatie wordt ook bijgehouden door een externe instantie: DICA (Dutch Institute for Clinical Auditing). Het gaat hierbij om het aantal uitgevoerde behandelingen, de wachttijden voor de start van een behandeling en de behandelresultaten zoals complicaties en achtergebleven kankerweefsel na een operatie.

Beter dan het landelijke gemiddelde

Het A.R.T.Z. Oncologisch centrum scoort in 2018 op een aantal punten beter dan het landelijk gemiddelde. Bijvoorbeeld wat betreft schone snijvlakken na een operatie van patiënten met uitzaaiingen in de lever (100% A.R.T.Z.; 90% landelijk), naadlekkage bij patiënten die geopereerd zijn aan dikke darmkanker (3,2% A.R.T.Z.; 4,8% landelijk) en endeldarmkanker (5,7% A.R.T.Z.; 12,4% landelijk) en het percentage patiënten dat minder dan 21 dagen op hun operatie voor longkanker moest wachten (73,5% A.R.T.Z.; 64,7% landelijk). De medisch en verpleegkundig specialisten van de drie ziekenhuizen en de Radiotherapiegroep werken nauw samen in de A.R.T.Z. tumorwerkgroepen. Zo monitoren ze continu de zorg en kunnen zij verbeteringen realiseren. Hierin toont zich de meerwaarde van de samenwerking. 

Meer weten?

Bekijk hier de kwaliteitscijfers voor:
prostaatkanker
longkanker
borstkanker
darmkanker
leverkanker
maagkanker