A.R.T.Z. publiceert kwaliteitscijfers behandeling uitzaaiingen in de lever

  1. A.R.T.Z. publiceert kwaliteitscijfers behandeling uitzaaiingen in de lever

Het A.R.T.Z. Oncologisch centrum heeft onlangs op haar website de kwaliteitscijfers gepubliceerd van de behandeling van uitzaaiingen in de lever.

Het betreft informatie over aantallen operaties, behandelresultaat en complicaties.

Patiënten die in een van de A.R.T.Z. ziekenhuizen worden behandeld voor uitzaaiingen in de lever worden voor een operatie doorverwezen naar Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. De chirurgen in dit ziekenhuis zijn gespecialiseerd in deze behandeling. In 2016 zijn er 48 patiënten in Ede geopereerd aan uitzaaiingen in de lever. Een belangrijk resultaat van de operatie is dat er geen kankerweefsel achterblijft na de operatie. Bij deze operatie wordt daarom behalve de tumor ook een klein deel gezond leverweefsel verwijderd, zodat de snijvlakken in de lever schoon zijn. Bij A.R.TZ. is bij 90,9% van de patiënten de snijvlakken schoon van tumorweefsel, landelijk is dat bij 88,1% van de patiënten het geval.

Op de site van A.R.T.Z. staat ook informatie over de kwaliteit van de behandeling van borstkanker, longkanker, prostaatkanker, darmkanker en maagkanker.

Kennis en ervaring delen
De drie A.R.T.Z. ziekenhuizen werken intensief samen. In gespecialiseerde teams per kankersoort delen de zorgprofessionals kennis en ervaring met elkaar, nemen best practices van elkaar over en een aantal operatieve behandelingen van kanker (die relatief weinig voorkomen) worden geconcentreerd in één of twee ziekenhuizen. Het doel van de samenwerking is de beste oncologische zorg te bieden aan patiënten in deze regio.