A.R.T.Z.-ziekenhuizen ontvangen roze lintje voor borstkankerzorg

  1. A.R.T.Z.-ziekenhuizen ontvangen roze lintje voor borstkankerzorg

Alle drie de ziekenhuizen van de Alliantie Regionale TopZorg (A.R.T.Z.) hebben op 6 juli een roze lintje ontvangen voor patiëntgerichte borstkankerzorg.

Dit keurmerk kent de Borstkankervereniging Nederland (BVN) elk jaar toe aan ziekenhuizen die voldoen aan een aantal criteria voor de zorg voor borstkankerpatiënten.

Rijnstate in Arnhem, Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem en Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede ontvingen donderdag 6 juli officieel de erkenning van BVN. De drie Gelderse ziekenhuizen die op oncologisch gebied samenwerken in A.R.T.Z. Oncologisch centrum voldoen daarmee aan alle verplichte criteria die de BVN heeft opgesteld. Dit betreft criteria als minimaal 100 operaties per locatie verrichten bij nieuwe borstkankerpatiënten, een vast aanspreekpunt voor de patiënt en het betrekken van de patiënt bij de behandelopties. Elk jaar worden de criteria verder aangescherpt, om ziekenhuizen te stimuleren bij borstkanker patiëntgerichte zorg te leveren en in te spelen op nieuwe ontwikkelingen.

Borstkankercentrum

Het A.R.T.Z. Oncologisch centrum behandelt per jaar zo’n 800 nieuwe patiënten op drie locaties: in Arnhem, Doetinchem en Ede. Hiermee behoort het A.R.T.Z. Oncologisch centrum tot één van de grootste borstkankercentra van Nederland. Het team van medisch specialisten en gespecialiseerd verpleegkundigen van de drie Gelderse ziekenhuizen werkt binnen A.R.T.Z. Oncologisch centrum op onder andere het gebied van borstkanker intensief samen. De ziekenhuizen delen kennis over zorgprocessen en de resultaten van de behandelingen. Specialisten zijn bijzonder ervaren in het behandelen van kwaadaardige en niet-kwaadaardige aandoeningen in de borst.

Hoge kwaliteit en snelle diagnostiek

De hoogste kwaliteitseisen vormen de norm voor alle drie de ziekenhuizen. Het aanschaffen van de nieuwste apparatuur voor borstonderzoek is daar een mooi voorbeeld van. Maar ook het realiseren van eendagsdiagnostiek voor patiënten met borstkanker. Dit betekent dat patiënten met een vermoeden van borstkanker op alle drie de A.R.T.Z.-locaties binnen één dag duidelijkheid krijgen over de aard van de afwijking. Hierdoor blijft onzekerheid tot een minimum beperkt.

A.R.T.Z. Oncologisch centrum

In het A.R.T.Z. Oncologisch centrum wordt de oncologische zorg van drie ziekenhuizen in Gelderland – Rijnstate, Slingeland Ziekenhuis en Ziekenhuis Gelderse Vallei – bij elkaar gebracht. De Radiotherapiegroep is daarbij de vaste partner voor radiotherapeutische zorg. De ziekenhuizen delen in gespecialiseerde teams per kankersoort hun kennis en ervaring met elkaar. Doel van de samenwerking is het verder verbeteren van de oncologische zorg Gelderland.