Even voorstellen: Anke Wind

  1. Even voorstellen: Anke Wind

Mijn naam is Anke Wind en ik ben 30 jaar oud. Vanaf 1 december ben ik binnen A.R.T.Z. twee dagen per week aan de slag als projectleider kwaliteit en innovatie.

Ik ben opgegroeid in Hengelo en na mijn bachelor Sociale Geografie en Planologie in Groningen heb ik een internationale master Public Health gedaan. In 2017 ben ik gepromoveerd op het onderwerp: Benchmarking Comprehensive Cancer Care, het BENCH-CAN project. Het BENCH-CAN project was een driejarig, door de EU gesubsidieerd project waarin een uitgebreid benchmarking systeem is ontwikkeld voor kankercentra en oncologische zorgpaden. Na het eindigen van mijn PhD project heb ik twee jaar gewerkt als beleidsadviseur voor de raad van bestuur van het Antoni van Leeuwenhoek (AVL). Binnen die functie hield ik mij onder andere bezig met de tumorwerkgroepen en de daaraan gerelateerde ontwikkeling van zorgpaden. 

Sinds 1 mei werk ik deeltijds als postdoc onderzoeker in Rijnstate. Mijn huidige onderzoek (ABC-Benchmarking) is een vervolg op mijn PhD project. Het ABC-Benchmarking project heeft als doel om zorgpaden voor prostaatkanker en voor borstkanker te benchmarken met een aantal ziekenhuizen in Nederland (waaronder de A.R.T.Z. ziekenhuizen ) en in het buitenland. Dit onderzoek combineren met de functie van projectleider kwaliteit en innovatie voor A.R.T.Z. brengt voor mij de werelden van nderzoek en praktijk samen, mijn ideale combinatie. Ik heb dan ook veel zin om te beginnen!

Ik ga mijn best doen zo snel mogelijk met iedereen kennis te maken, maar mocht je nu al vragen voor mij hebben, mijn mailadres is  AWind@artz.nl.

Foto Anke.jpg