Opnieuw roze lintje borstkankerzorg voor Rijnstate, Ziekenhuis Gelderse Vallei en Slingeland Ziekenhuis

  1. Opnieuw roze lintje borstkankerzorg voor A.R.T.Z-ziekenhuizen Rijnstate, Ziekenhuis Gelderse Vallei en Slingeland Ziekenhuis

De drie A.R.T.Z.-ziekenhuizen ontvingen elk op 5 juli het ‘roze lintje’ voor patiëntgerichte borstkankerzorg. Dit keurmerk kent de Borstkankervereniging Nederland (BVN) elk jaar toe aan ziekenhuizen die voldoen aan een aantal criteria voor de zorg voor borstkankerpatiënten. Zo moeten er minimaal 100 operaties bij nieuwe borstkankerpatiënten plaatsvinden en is er gekeken of patiënten voldoende betrokken worden bij behandelopties.

Het lintje is bedoeld als ondersteunende informatie voor (mogelijke) patiënten, hun relaties en hun huisartsen. Elk jaar worden de criteria verder aangescherpt, om ziekenhuizen te stimuleren patiëntgerichte borstkankerzorg te leveren en in te spelen op nieuwe ontwikkelingen. Het roze lintje maakt onderdeel uit van de Monitor Borstkankerzorg: een online keuzehulp met informatie over het zorgaanbod van ziekenhuizen en patiëntervaringen. Meer informatie hierover is te vinden op de site van de Borstkankervereniging Nederland (BVN): www.borstkanker.nl.

Samenwerking en hoge kwaliteit

De A.R.T.Z.-ziekenhuizen behandelen gezamenlijk per jaar meer dan 800 nieuwe patiënten met borstkanker. Hiermee behoort het A.R.T.Z. Oncologisch centrum tot één van de grootste borstkankercentra van Nederland. De Radiotherapiegroep is daarbij de vaste partner voor radiotherapeutische zorg.  De hoogste kwaliteitseisen vormen de norm voor alle drie de ziekenhuizen. Het aanschaffen van de nieuwste apparatuur voor borstonderzoek is daar een mooi voorbeeld van. De ziekenhuizen delen in gespecialiseerde teams per kankersoort hun kennis,  ervaring en uitkomsten van de zorg met elkaar. Doel van de samenwerking is het verder verbeteren van de oncologische zorg.