Swim to Fight Cancer haalt ruim 140.000 euro op

  1. Swim to Fight Cancer haalt ruim 140.000 euro op

De zwemmers van de Doetinchemse editie van Swim to Fight Cancer hebben op zondag 9 september meer dan 140.000 euro opgehaald. Dit bedrag komt volledig ten goede aan onderzoek naar uitgezaaide darmkanker.

Swim to Fight Cancer is een zwemevenement dat op verschillende plekken in Nederland plaatsvindt. Het zwemevenement heeft als doel om zoveel mogelijk donaties op te halen voor Fight Cancer, een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding. Het is de tweede keer dat Swim to Fight Cancer ook in Doetinchem wordt georganiseerd. 

Koen Reijnders, oncoloog-chirurg van het Slingeland Ziekenhuis, is voorzitter van deze Doetinchemse editie en ambassadeur van Swim to Fight Cancer. Als ambassadeur spreekt Koen Reijnders op bijeenkomsten en vertelt hij waarom het zo belangrijk is om de strijd tegen kanker aan te gaan. “Mijn doel als chirurg-oncoloog is hetzelfde als van Fight Cancer: minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor mensen met kanker.” 

Hij is trots op de prestatie van de zwemmers en het bedrag dat ze daarmee hebben opgehaald. “Hiermee wordt de behandeling van kanker goed op de kaart gezet.” In totaal deden 204 zwemmers mee aan het Doetinchemse evenement. Onder de deelnemers zwommen ook verschillende mensen vanuit Santiz, waaronder het Slingeland Ziekenhuisteam ‘Unicorn Surgeons’, bestaande uit chirurgen, assistenten chirurgie en doktersassistenten. 

Lees het uitgebreide artikel over Swim to Fight Cancer Doetinchem in de oktober-editie van Santiz Magazine: https://www.slingeland.nl/website/magazine-van-het-slingeland/570

Koen Reijnders, oncoloog-chirurg van het Slingeland Ziekenhuis