Vuist tegen kanker

  1. Vuist tegen kanker

Op 29 augustus vormden meer dan 1.000 kinderen hand in hand een kidsslinger.

Op 29 augustus vormden meer dan 1.000 kinderen hand in hand een kidsslinger. De slinger ging van het Slingeland Ziekenhuis, via de binnenstad van Doetinchem tot aan de Oude IJssel een kidsslinger. De kinderen in die slinger gaven flessen water aan elkaar door om aan het uiteindelijk in de Oude IJssel te gooien onder het mom ‘elke golf begint als rimpel maar maakt altijd een verschil’. Koen Reijnders, chirurg oncoloog van het Slingeland Ziekenhuis, gaf het startschot voor deze actie door symbolisch de eerste flessen water aan de kinderen door te geven. 

Swim to Fight Cancer

Deze actie is in het leven geroepen om aandacht te vragen voor het zwemevenement ‘Swim to Fight Cancer’ waarbij deelnemers zoveel mogelijk geld bij elkaar zwemmen voor de strijd tegen kanker. Swim to Fight Cancer zou op 9 september jl. plaatsvinden in Doetinchem. Door de vele regenval was het op die dag helaas niet mogelijk om de Oude IJssel te zwemmen. Om die reden is besloten om niet te zwemmen, maar te kanoën op de Oude IJssel. Op deze manier kon alsnog een vuist tegen kanker gemaakt worden. In totaal is er met deze actie 51.000 euro opgehaald ten behoeve van de stichting Fight Cancer. 

Koen Reijnders, chirurg in ons ziekenhuis, is ambassadeur van Fight Cancer en voorzitter van dit evenement. Regio8 maakte een item over de kidsslinger en interviewde chirurg oncoloog Koen Reijnders over de actie.
Bekijk de video nu

Meer weten? Kijk op de site van Swim to fight cancer