Wereldkankerdag. Kanker zet je wereld op z'n kop. Wat heb jij nodig?

  1. Wereldkankerdag. Kanker zet je wereld op z'n kop. Wat heb jij nodig?

Ieder jaar wordt op Wereldkankerdag (4 februari) wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker.

Deze dag is officieel gemarkeerd om het bewustzijn rondom kanker te vergroten en om preventie, opsporing en behandelingen aan te moedigen. Maar ook om het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker - én dat van naasten of nabestaanden - te onderstrepen. A.R.T.Z. Oncologisch centrum biedt patiënten rondom Wereldkankerdag een set kaarten aan. De kaarten sluiten aan bij het thema van Wereldkankerdag: Kanker zet je wereld op z’n kop. Wat heb jij nodig?

Over Wereldkankerdag

Wanneer je met kanker wordt geconfronteerd, staat je wereld op z'n kop. De ziekte en de behandeling daarvan hebben niet alleen een enorme impact op het lichaam, maar zijn voor veel mensen ook emotioneel en sociaal zeer ingrijpend. In Nederland spannen vele organisaties zich in om kanker te voorkomen, tijdig op te sporen en te behandelen. Daarnaast kun je op vele plekken terecht voor psychosociale ondersteuning en begeleiding. Op Wereldkankerdag slaan al deze organisaties de handen ineen om aandacht te vragen voor de impact van kanker.

Het thema van dit jaar is ‘Kanker zet je wereld op z’n kop. Wat heb jij nodig?’  Laat van je horen via sociale media of stel al je vragen aan het expertteam op 4 februari. Of bezoek een van de vele evenementen die op en rondom Wereldkankerdag worden georganiseerd. Kijk voor een overzicht op www.wereldkankerdag.nl.