Wereldkankerdag: stilstaan bij de impact van kanker

  1. Wereldkankerdag: stilstaan bij de impact van kanker

Dinsdag 4 februari is het Wereldkankerdag. Een dag waarop mensen wereldwijd stilstaan bij de impact kanker. Een dag met aandacht voor een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker en hun naasten. Hierbij speelt regionale samenwerking een belangrijke rol.

Rijnstate, Slingeland Ziekenhuis, Ziekenhuis Gelderse Vallei en de Radiotherapiegroep werken op het gebied van oncologie dan ook intensief samen binnen het A.R.T.Z. Oncologisch centrum. Deze zorginstellingen besteden op 4 februari op eigen wijze aandacht aan Wereldkankerdag.

Over A.R.T.Z. Oncologisch centrum

In het A.R.T.Z. Oncologisch centrum delen gespecialiseerde teams per kankersoort hun kennis en ervaring  met elkaar. Hierdoor verbeteren we onze oncologische zorg. Oncologische operaties die relatief weinig voorkomen, worden  in één of twee van de ziekenhuizen uitgevoerd. Het stellen van de diagnose, het bespreken van de behandeling en de nazorg vinden plaats in het eigen ziekenhuis van de patiënt. Zo kunnen we patiënten sneller en beter helpen en gerichter verwijzen.