Ziekenhuis Gelderse Vallei breidt ZVZ (Ziekenhuis Verplaatste Zorg) uit

  1. Ziekenhuis Gelderse Vallei breidt ZVZ (Ziekenhuis Verplaatste Zorg) uit

Sinds 1998 rijdt de ‘Oncocar’ van Ziekenhuis Gelderse Vallei. De Oncocar is een speciaal ingerichte auto. Hiermee gaat een oncologieverpleegkundige van Ziekenhuis Gelderse Vallei naar patiënten thuis voor chemo- of immunotherapie.

Het aantal patiënten voor deze vorm van zorg neemt toe, dit is ook een landelijke tendens. Bij Ziekenhuis Gelderse Vallei wordt deze zorg echter gegeven door eigen oncologieverpleegkundigen. Zij werken ook op de klinische oncologieafdeling en oncologische dagbehandeling. Patiënten waarderen dit erg, mede daarom gaat de Oncocar een dag extra per week rijden. 

Gespecialiseerd verpleegkundige oncologie Irma Selman: ‘Het is voor patiënten erg fijn dat ons ziekenhuis deze zorg zelf thuis geeft. De patiënten hoeven niet extra naar het ziekenhuis te komen, maar zien wel dezelfde verpleegkundigen. Dit is voor hen erg prettig en vertrouwd. Bovendien zijn er zo hele korte lijntjes naar de behandelend arts. Ook de verpleegkundigen vinden het fijn om deze zorg te geven. Het geeft een extra dimensie aan hun werk.’

 

 181353 GV Poster oncologische zorg thuis A3 c.jpg