Maagkanker

  1. Maagkanker

Patiënten met (een vermoeden van) maagkanker kunnen rekenen op ervaren medisch specialisten, die werken volgens de hoogste kwaliteitsstandaarden.

Wat is maagkanker?

Maagkanker is een kwaadaardige tumor in de maag, ook wel maagcarcinoom genoemd. Er bestaan verschillende soorten maagkanker. De meest voorkomende vorm van maagkanker is het adenocarcinoom: een tumor die ontstaat uit de klierbuisjes in het slijmvlies van de maag. Maagkanker komt in de westerse wereld steeds minder vaak voor. Jaarlijks wordt de diagnose maagkanker bij ongeveer 1100 Nederlanders gesteld. De ziekte ontstaat meestal op hogere leeftijd en komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen.

Meer algemene informatie over maagkanker vindt u op www.kanker.nl

De meerwaarde van de samenwerking in ARTZ bij maagkanker

Door het delen van kennis en ervaring hebben de ziekenhuizen binnen ARTZ Oncologisch centrum hun kwaliteit verder verbeterd. De concentratie van de operatieve behandeling van maagkanker in Rijnstate zorgt ervoor dat de oncologisch chirurgen en het operatieteam veel ervaring hebben met deze complexe ingreep. Patiënten met (een vermoeden van) maagkanker kunnen daardoor rekenen op ervaren medisch specialisten, die werken volgens de hoogste kwaliteitsstandaarden.

Door de samenwerking binnen ARTZ kunnen patiënten dicht bij huis behandeld worden. Zij hebben snel toegang tot uitstekende zorg, altijd onder begeleiding van het eigen behandelteam en in de veilige omgeving van één van de drie aangesloten ziekenhuizen.