Prostaatkanker

  1. Prostaatkanker

Patiënten met (een vermoeden van) prostaatkanker kunnen rekenen op ervaren medisch specialisten, die werken volgens de hoogste kwaliteitsstandaarden.

Over prostaatkanker

In Nederland wordt per jaar bij ongeveer 12.000 mannen prostaatkanker vastgesteld. Ongeveer 75 procent van hen is ouder dan 65 jaar. Prostaatkanker is dus vooral een ziekte die voorkomt bij oudere mannen, hoewel de ziekte ook steeds vaker op jongere leeftijd (vanaf 40 jaar) wordt vastgesteld.

De prostaat is een klier die onder de blaas, om de plasbuis heen ligt. De prostaat produceert prostaatvocht voor de zaadcellen. De zaadcellen en het prostaatvocht vormen samen sperma. Naarmate de man ouder wordt neemt het volume van de prostaat toe. Een vergrote prostaat kan de plasbuis dichtdrukken en tot plasklachten leiden. Meestal is er sprake van een goedaardige vergroting van de prostaat. Een vergroting van de prostaat kan echter ook duiden op prostaatkanker.

Prostaatkanker ontwikkelt zich in de cellen van de klierbuisjes van de prostaat. Het weefsel van de prostaat verandert bij prostaatkanker. Deze verandering is soms door een arts te voelen als een (vergroting of een) verharding van de prostaat.

Meer algemene informatie over prostaatkanker vindt u op de website www.kanker.nl

De meerwaarde van de samenwerking in ARTZ bij prostaatkanker

Door het delen van kennis en ervaring hebben de ziekenhuizen binnen ARTZ hun kwaliteit verder verbeterd. Door de concentratie van de operatieve behandeling voor prostaatkanker in Rijnstate opereren de urologen veel patiënten en zijn daardoor bijzonder kundig.

Patiënten met (een vermoeden van) prostaatkanker kunnen rekenen op ervaren medisch specialisten, die werken volgens de hoogste kwaliteitsstandaarden. Door de samenwerking binnen ARTZ kunnen patiënten dicht bij huis behandeld worden. Zij hebben snel toegang tot uitstekende zorg, altijd onder begeleiding van het eigen behandelteam en in de veilige omgeving van één van de drie aangesloten ziekenhuizen.