Slingeland Ziekenhuis: Boek Erik Muller over wat je wel en beter niet kan zeggen tegen mensen met kanker

  1. Slingeland Ziekenhuis: boek Erik Muller over wat je wel en beter niet kan zeggen tegen mensen met kanker

Erik Muller werkte jarenlang als internist-oncoloog in het Slingeland Ziekenhuis. In 2019 ging hij met pensioen. Patiënten met kanker vertelden hem regelmatig over wat mensen tegen hen zeiden en wat dit met hen deed. Dat inspireerde hem tot het schrijven van het boek ‘Gelukkig heb je je wenkbrauwen nog' over wat je wel en beter niet kunt zeggen tegen mensen met kanker.

‘Gelukkig heb je je wenkbrauwen nog’ is één van de vele uitspraken die Erik Muller heeft genoteerd. En die valt in de categorie dingen die je beter niet tegen iemand met kanker kan zeggen. "Een aantal mensen voelt van nature aan wat je beter wel en wat je beter niet kunt zeggen tegen ernstig zieke mensen”, weet Erik Muller. “Maar veel mensen weten het niet en moeten het leren. Ik behoor tot die laatste categorie. Ik heb het als dokter echt moeten leren.”

Het begon met een bureaulade vol met briefjes, waarop Erik Muller de verhalen had genoteerd die patiënten aan hem verteld hadden. “Die kwamen allemaal tevoorschijn toen ik met pensioen ging. Ik vond dat ik daar iets mee moest doen. Zo kwam ik op het idee voor een boek.”

Het boek ‘Gelukkig heb je je wenkbrauwen nog’ is 23 juni gelanceerd en te bestellen bij Uitgeverij Boekscout. Lees het interview met Erik Muller over zijn boek op de website van het Slingeland Ziekenhuis.

Meer informatie: Martine Schouten (m.schouten@slingeland.nl)
28 juni 2022

Gepensioneerd internist-oncoloog Erik Muller
Toon Hendriks fotografie